Avui és el dia.

Avui és el dia.
"Sing, sing at the top of your voice, Love without fear in your heart. Feel, feel like you still have a choice...If we all light up we can scare away the dark"

miércoles, 24 de marzo de 2010

Arrivederci Roma...by Aina

Rutes amb moto a la nit i a l’alba, la Roma più bella que he vist mai, tota per tu, deserta, quieta, abandonada, pedra i més pedra, però que al mateix temps resisteix, continua aqui, sempre inmensa, sempre imponent, ho serà sempre… Malgrat els italians, com diuen aqui, malgrat tots els mals que té l’Itàlia no deixarà mai d’essere bella. Il Quirinale, Piazza Venezia, Colosseo, San Pietro a la llum de la lluna, els ponts sobre el Tevere. L’esmorzar al bar de bon mati, caffè, cappuccino, cornetto, Romoli… entraves a Romoli i et posaves content, aquella bona olor, tot tan maco, tot ta bo… La pizza al taglio a qualsevol hora, quin gran invent! funhi porcini, fiori di zucca. Monges, cures, el Papa, la guardia svizzera, sants i turistes i esglésies i més esglésies, blanques, plenes de llum, precioses… Battiato, de Gregori, Paolo Conte i ancora Battiato, maestro di vita! com li deien al concert… vaig veure Battiato, un mito! La Historia, sentir el pes de la història, l’estàs trepitjant, està sota els teus peus, al teu davant, on ara estàs tu van ser-hi els més grans, César, Michelangelo, Borromini... Casi cinc anys de Porta a Porta i Gigi Marzullo (esta va para Carlos: Buonasera buonanotte cari amici di rai1…) De metros decadents i busos plens de gent però on ningu paga… D’amatriciana, carbonara i caccio e pepe i de pasta, pasta i més pasta, que bona...
Casi cinc anys d’amors i d’odis cap a una mateixa ciutat, d’admiració i incomprensió a la vegada.
Arrivederci Roma, n’estic segura, tornaré encara que ara vull anar-me’n. Recordaré, com passa sempre, només les coses bones, recordaré que aqui il cielo è sempre più blu...i hi tornaré algun dia de vieja conocida, de vella amiga.

5 comentarios:

  1. Lo important es treure lo millor de cada experiència, i viure-la. Viure-la de veritat.
    Clar que sí.
    Barcelona t´espera amb els braços oberts.
    T´estimem.
    WE´VE BEEN WAITTING FOR YOU....

    ResponderEliminar
  2. Pues a mi me hann parecido más de 5 años, será que se te hecha de menos... je je je... feliz regreso a la terra que te vió nacer, ja ja ja.

    ResponderEliminar
  3. M´enrrecordo un dia que et vaig venir a buscar després del curs d´italià i esperant el bus anaves cantant-me súper feliç i il.lusionada una cançò de l´eros en italià... i ja fa 5 anys!
    Per sort tornes i tornes carregadíssima d´experiències, més madura, amb 1 arruga més i igual d´il.lusionada que aquell dia. Benvinguda ;)!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  4. ...jo no li veig cap arruga i me la miro ben mirada eh! : )

    ResponderEliminar
  5. per mi, tal com indica el nom del vostre blog, una arruga simbolitza sabiesa, experiència,...era un dir.
    De totes maneres no em crec que en 5 anys no li hagi sortit cap arruga!!! Què utilitzes, aina??? Bueno, sigui el que sigui jo et trobo cada vegada més wapa!!!!

    ResponderEliminar