Avui és el dia.

Avui és el dia.
"Sing, sing at the top of your voice, Love without fear in your heart. Feel, feel like you still have a choice...If we all light up we can scare away the dark"

miércoles, 15 de julio de 2009

LA CARA DE LES PARAULES. by Laia

Avui m´he aixecat, cansada, estava núvol, tenia son, no volia treballar… però c´est la vie!.

Asseguda a l´autobús, venint cap a la feina, he pensat en una cosa que m´ha fet, inclús, somriure. Una paraula que la dius i, mentres l´estàs dient, somrius…
VA-CAN-CES
Vacances! What a beautiful word!.
I he pensat en aquests dies que vindran, sense despertador, sense horaris, amb sol (perquè les vacances s´imaginen amb sol). I ho he tornat a dir: VACANCES. I he tornat a somriure. Hi ha paraules que impliquen una cara, com a conseqüència directe, causa-efecte, la dius o la penses i se´t posa una cara. És com quan dius JACUZZI … mmmh… jacuzzi… i ja t´està canviant la cara oi? ; ) o PALMERES, … PAL-ME-RES, o FESTA, o MOJITO!... mmmh, hi ha paraules que et fan dir “mmmmh!”, al mateix temps que somrius. Com CAVA, oi dones Rull?. Que guays aquestes paraules. Si sumes 2 d´aquestes paraules ja alucines. Per exemple: MOJITO + PALMERES = 2 x mmmmmmmmmmmmmh!, o CAVA + JACUZZI… no comments. En canvi quina cara se´ns posa quan diem NÚVOL, o DESPERTADOR, o FACTURA!!!! Pfffff, OBLIGACIÓ… pffff!, o pitjor encara… la pitjor del món mundial … DILLUNS!!!!, pffffffffffff mortal paraula “dilluns”.

Díga-li a un nen petit “espinacs”, quina cara posa? I després díga-li “parque” i mira com canvia.

Vaig tenir un professor de psicologia que ens va explicar que tenim una glàndula a la part del darrera del cap (per sobre del clatell) que es diu “hipotálamo” i que forma part del sistema nerviós i que - perdoneu els especialistes la meva forma tan ignorant d´explicar-ho – fa que la nostra pupil.la es dil.lati quan veu algo que li agrada i es contragui quan veu algo que li desagrada. D´aquesta forma quan veus algú que t´agrada les teves pupil.les s´emocionen i es dil.laten (si veieu que us apropeu a algú i se li fan petitetes les pupil.les, xungo xungo, i al revés… ja sabeu, és que hi ha feeling). Segur que al tal hipotálamo li agrada molt més llevar-se i veure el cel blau, el sol, la platgeta, la sorra blanca, el mojito, … el cambrer potent (why not) que no pas veure un dia ennuvolat, l´asfalt, les cares de la gent el dilluns pel matí… pfffff.

Pensem en coses maques, encara que no les tinguem ara mateix, d´il.lusions també es viu i a més a més… falta molt poquet per les VACANCES!. Ánimo valientes!.

3 comentarios:

  1. La triste realidad es que hay más FACTURAS, MARRONES, DESPERTADOR, DENTISTA (yo es que me cago de miedo), que esas tan bonitas como PALMERAS (que no las veo en todo el año), VACACIONES (que solo paso una en compañía de EMMA) o MOJITO ( que en mi caso la sustituiríamos por PORRITO), pero bueno si que tienes razón en eso de pensar en cosas agradables para sentirte mejor y dejar un poco de lado los malos rollos, lo peor es cuando viene tu jefe y te das de morros con la realidad que querías anular y dices " Vale volvamos a la realidad " ja ja ja.
    Un besazo guapa....

    ResponderEliminar
  2. jajajajajajaj así que DENTISTA es una de tus palabras "pfffff"...
    se que hay más de estas que de las otras en la realidad pero a veces, si te lo curras, puedes hacer algo para que haya más "mmmmh" ;) besazo

    ResponderEliminar
  3. cada cual tiene sus palabras mágicas, para unos es mojito, para otrs porrito y para mi vinito jeje
    Es cierto que esas palabras te cambian la cara, algunas siempre para bién (o mal) pero hay otras que tienden a variar, creo. Y supongo que aki entra el factor añoranza, nostalgia, o no sé,... pk x ejemplo, cuando llevas 4 meses al paro y dices "vacaciones" supongo que no se te dilatan las pupilas como deberían,no? Porque siempre queremos lo que en ese momento no tenemos. Pero para ir sonriendo hay que decirse constantemente aquellas palabras qe en ese momento necesitamos.eso seguro. Pildoras, vamos, jijij
    A partir d´ara em fixaré amb les pupiles de la gent!!!! interesant saber-ho!!!

    ResponderEliminar