Avui és el dia.

Avui és el dia.
"Sing, sing at the top of your voice, Love without fear in your heart. Feel, feel like you still have a choice...If we all light up we can scare away the dark"

jueves, 21 de abril de 2016

CAU LA PLUJA, QUE MULLARÀ... by Aru

"... les paraules que t'escric i fondrà la neu del teu país. 
uoooo, Mentre jo t'escric cartes d'amor.  Uoooo, Avui t'escriuré cartes d'amor."

Miro al carrer des de la meva taula i em ve al cap aquesta cançó que m'agradava tant. És curiós com recordem les lletres de cançons que fa tantíssims anys que no cantem. Oi? Segur que tots podeu seguir la lletra si dic : "Oliver , Benji...los magos del balón". O si dic: " Bailar pegados no es bailar..." o: "Los diminutoooos, (nadie sabe donde están).." o: " Tonto el que no entienda...  (cuenta la leyenda)". En fí, que m'embalo i no paro.
La memoria és un fenòmen extrany. Sovint no recordo un nom, quan m'acaben de presentar a algú i em fa cosa demanar que me'l repeteixin, i en canvi recordo noms de persones que em van presentar fa molt de temps, com el Nil i l'Alexi, de l'Almadrava, o la seva amiga Núria que feia aquell pas de "la bola grandeee...la bola pequeñaaa", mentre movia les mans com si tingués una bola mágica entremig.
Aquest matí mentre caminava cap al metro he notat una olor...de pluja, de mullat, de tancat, no sé com explicar-ho, i m'ha vingut al cap la galeria de casa la iaia: Nosaltres a la cuina mirant com ella feia un sofregit, mentre la pluja ressonava sobre les cortines de la galeria, i feia aquesta mateixa olor. La memoria, que ens sorprèn de sobte.
Els dies com avui ens porten records d'altres dies plujosos, que potser pensavem que havíem oblidat:
Jo dins d'un cotxe llogat, amb el meu pare, a Santiago de Compostela, escrivint missatges (encara no hi havia whatsap).a un noi que havia conegut;
Calella de Palafrugell, un dia d'agost que semblava que s'acabava el món, i els socorristes no havíen de treballar;
Una tarda al sofà, aquest hivern, tapadets amb la manta i amb escusa per no sortir.
Una casa a Banyoles, amb amigues que es feien massatges a la cara;
La Romina i jo, al pati de l'escola, saltant sota la pluja per posar-nos malaltes i poder faltar a classe....Així que, avui, m'agrada que plogui.

1 comentario:

  1. Jo també me'n recordo de la "bola grande i la bola pequeña"... i ric!
    I me'n recordo del dia en que els socorristes no havíen de treballar... va ser molt bonic.

    LAIA

    ResponderEliminar